Hoppa till innehållet

Flyttanmälan

När du flyttar är du enligt lag skyldig att anmäla din nya adress. Det kallas flyttanmälan och kostar inget. Vi hjälper dig med din flyttanmälan genom att du får en förifylld blankett som du kan skicka till Skatteverket.

Efter en genomförd flyttanmälan informeras automatiskt ett antal myndigheter om din nya adress och SPAR-registret* uppdateras. Andra företag, organisationer och privatpersoner informeras inte automatiskt om din flytt vilket innebär att du kommer att fortsätta få post till din gamla adress. För att även den post som adresserats till din gamla adress ska nå dig behöver du beställa eftersändning. Eftersändning av post innebär att Adressändring i samarbete med alla postoperatörer vidarebefordrar det som adresserats till din gamla adress till den nya adressen under 12 månader. För privatpersoner kostar eftersändningen 450 kr. Studenter och ungdomar under 26 betalar 225 kr.

*Statens personadressregister, SPAR, är ett offentligt register som omfattar alla personer som är folkbokförda i Sverige, både svenska och utländska medborgare.

Laddar...