Hoppa till innehållet

Särskild postadress

Vad är särskild postadress?

Om du under en längre tid bor på annan adress än din folkbokföringsadress kan du kostnadsfritt ansöka om en särskild postadress hos Skatteverket.

För att få post som är adresserad till din folkbokföringsadress vidarebefordrad till din särskilda postadress behöver du beställa eftersändning av Svensk Adressändring. Eftersändning sker i samarbete med PostNord, Bring Citymail och övriga postoperatörer, och innebär att post som adresserats till din folkbokföringsadress vidarebefordras till den särskilda postadressen under 12 månader. För privatpersoner kostar eftersändningen 450 kr. Ungdomar under 26 betalar 225 kr.

När du beställer eftersändning får du en förifylld ansökningsblankett för Särskild Postadress från Svensk Adressändring som du själv skickar till Skatteverket. Kontrollera att alla person- och adressuppgifter är korrekt ifyllda innan du signerar och skickar in blanketten till Skatteverket. Svensk Adressändring ansvarar inte för om blanketten är korrekt ifylld eller för Skatteverkets hantering av din ansökan om Särskild Postadress. Se information om särskild postadress på Skatteverkets hemsida.  

Laddar...